Prvého marca začína jarná časť Corgoň ligy

27.02.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Stretnutím 20. kola ŠK Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce odštartuje v piatok 1. marca jarná časť futbalovej Corgoň ligy 2012/2013, podľa Únie ligových klubov (ÚLK) sa okrem štadióna na Pasienkoch aj ďalší účastníci najvyššej súťaže vyrovnali s následkami sneženia a dažďov.
Všetkým dvanástim klubom už v pondelok potvrdili súpisky a nič nebráni tomu, aby sa jarná časť súťaže začala. Víťaz ročníka 2012/2013 získa sumu 130.000 eur, po jeseni je najbližšie k zisku titulu bratislavský Slovan. Novinkou je, že v dvoch najvyšších súťažiach sa bude hrať s novou loptou "Cafusa" z dielne spoločnosti Adidas.
Na stredajšej tlačovej konferencii predstavili zástupcovia ÚLK nového partnera, ktorým sa stala spoločnosť DOXXbet. "Radi by sme prispeli k zvýšeniu atraktivity futbalu ako profesionálneho športu a športu mládeže," uviedol riaditeľ spoločnosti Peter Stražovec. Zmluvu uzatvorili na dva a pol roka.
Druhá liga by mala odštartovať stretnutiami 20. kola v sobotu 9. marca. Piatkové a nedeľňajšie stretnutia každého kola Corgoň ligy bude vysielať televízna stanica Digi Sport. Stretnutie o Superpohár a vyhlásenie najlepšej jedenástky Corgoň ligy sa uskutoční v piatok 5. júla v Senci. Únia ligových klubov pripravila novú súťaž o Cenu fair play prebiehajúceho ročníka pre hráčov, trénerov a rozhodcov. Ceny budú udelené takisto na akcii v Senci.
 

Vyberte región